2024. január 19., péntek

Minden nap ünnep! - 01.19.

 

 
Tarts velünk január 19-én a Nemzeti Popcorn Napon! 
Vajas, sózott, forralt, karamellel meglocsolt pattogatott kukorica egyike azoknak a falatoknak, amelyek bármikor és bárhol tökéletesek. Nagyszerű útközben, színházban vagy a nappaliban! Csak készülj fel arra, hogy kiáss belőle egy kicsit a fogaid közül.
 
Tudtad, hogy a kukorica, amit megeszünk, és az a kukorica, amelyet pucolunk, a kukorica két különböző fajtája? Valójában az a kukorica, amelyet az ebédlőasztalon talál, valószínűleg egyáltalán nem tud kipattanni! Csak egy kukoricafajta képes pattogatott kukoricává válni: a Zea mays everta. Ennek a kukoricafajtának kicsi a füle, és a szemek kirepednek, ha száraz hőnek vannak kitéve.
 
1948-ban Herbert Dick és Earle Smith fedezte fel a Zea mays everta kis fejét a denevér-barlangban Új-Mexikó nyugati részén. Bizonyítékok vannak a pattogatott kukorica korai használatáról Peruban, Mexikóban és Guatemalában, valamint Közép- és Dél-Amerika más helyein.
 
Az aztékok a pattogatott kukoricát ruháik díszítésére, ünnepi díszek készítésére és táplálékként is használták. Az amerikai őslakosokról azt is kimutatták, hogy fogyasztanak és használnak pattogatott kukoricát mindennapi életükben. Egy utahi barlangban, amelyet pueblo indiánok laknak, pattogatott kukoricát találtak, amely több mint 1000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az új világba utazó francia felfedezők felfedezték, hogy a pattogatott kukoricát az irokéz őslakosok készítik a Nagy-tavak régiójában. Ahogy a gyarmatosítók körbeköltöztek Észak-Amerikában, és ahogy az Egyesült Államok is kialakult, sokan a pattogatott kukoricát népszerű és egészséges snackként fogadták el.
 
https://nationaltoday.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése