2024. január 23., kedd

Minden nap ünnep! - 01.23.

 

A kézírás nemzeti napja – január 23.
 Ha naplót vezet vagy kézzel írt teendők listáját, akkor valószínűleg értékelni fogod a tapintható örömöket és a lassabb kézi írást. Bár furcsának tűnhet a digitális eszközökkel és hang-szöveg alkalmazásokkal teli világban, a kézírás fontos készség, amely segíthet az agy élesítésében, lelassíthatja a gondolatok rohamos ütemét, és javíthatja a memóriát.

A kézírás nemzeti napját január 23-án tartják, John Hancock születésnapján, aki elsőként írta alá a Függetlenségi Nyilatkozatot. Autogramja annyira híres lett, hogy manapság gyakran használjuk a „John Hancock” kifejezést az „aláírás” másik kifejezéseként.
 
Az írás, az az elem, amely elválasztja az őstörténetet a történelemtől, kulcsfontosságú készség, amely felemeli az emberi civilizációt, és lehetővé teszi számunkra, hogy széles körben kommunikáljunk és kereskedjünk. Az írás nemcsak gondolataink és érzéseink rögzítését teszi lehetővé, hanem – ami még fontosabb – a korai társadalmak fejlődése szempontjából, módot ad a tranzakciók rögzítésére, a tételek megszámlálására és az információk átadására a jövőbeli felhasználóknak.
 
Az írásrendszerek felépítésükben különböznek egymástól. Vannak, akik a képi szimbolikára támaszkodnak, mások a karaktereket kombinálják, hogy új jelentéseket alkossanak, mások pedig nyelvtani szerkezeteket használnak a teljes mondatok és a jelentésmélység létrehozásához. Az ábécé alapú írásrendszerek szimbólumokat használnak a mássalhangzók, magánhangzók vagy szótaghangok ábrázolására, míg a semanto-fonetikus írásrendszerek olyan szimbólumokkal rendelkeznek, amelyek hangokat és jelentéseket egyaránt képviselnek.
 
A kézírásnak számos célja van a hasznosságban és a nyilvántartásban, a levelezésben, az irodalomban és a művészetben. A kalligráfia, a díszítő betűk művészete az írást egy remek művészeti formává emeli. A hagyományos kalligráfia példái közé tartoznak az ókori kínai bronzáruk, maja hieroglifák, nyugat-európai világító kéziratok és iszlám mecsetfeliratok.
 
Bár a mai digitális világban hajlamosak vagyunk mindent elektronikus eszközökön rögzíteni, a kutatások azt mutatják, hogy a dolgok kézzel történő lejegyzése olyan előnyökkel jár, mint a gépelés. A kézi írás javíthatja a fókuszt, csökkentheti a stresszt és javíthatja a memóriát. Arról nem is beszélve, hogy egy kézzel írott feljegyzés vagy levél nagyobb súllyal bír, mint a gépelt vagy e-mailben küldött levelezés. Próbáljon meg kézzel írni egy levelet, egy naplóbejegyzést vagy egy teendőlistát, és vegye észre a különbséget!
Grafománok ma előnyben!
 
https://nationaltoday.com/national-handwriting-day/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése