2024. január 26., péntek

Minden nap ünnep! - 01.26.

 A házastársak nemzeti napja – január 26 

 

 Végre itt a nemzeti házastárs napja!  
A Valentin-napon kívül ez az egyetlen olyan ünnep a világon, amely lehetőséget ad a pároknak arra, hogy elkényeztessék egymást, időt szakítsanak elfoglaltságaikból, és gondoskodjanak szerelmükről. Ez egy lehetőség, hogy megünnepeld a házastársadat, és megmutasd a jobbik felednek, hogy valóban nagyra értékelik. Valljuk be, a házaspároknak néha emlékeztetőkre van szükségük, hogy elhagyják a mindennapi élet hörcsögkerekét. Január 26-a azonban minden pár bajára orvosság.  
 
Bár a nap a Nemzeti Házastársak Napja, és látszólag csak a házaspárokra vonatkozik, manapság sok olyan emberhez is köthető ez a nap, aki nem házas. Mi lehet jobb annál, mint érezni, hogy a lelkitársad értékeli? Ünnepeljük hát a boldogságot ezen a szeretettel teli napon. A nemzeti házastárs napja története Az Országos Házastársak Napjának eredete ismeretlen, de feltételezik, hogy egy házas személy állt elő az ötlettel. Egyesek szerint a Katonai Házastársak Napjának megalakításából származik, amelyet 1984-ben hoztak létre, de csak az ezredforduló környékén kezdett népszerűvé válni. A napot az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban hivatalosan január 26-án nemzeti ünnepként ünneplik, de sok más országban is ünneplik. Ennek a napnak az alapja abból az ötletből fakad, hogy köszönetet mondj a párodnak.  
 
Egyes munkahelyek arra is ösztönzik a párokat, hogy menjenek szabadságra, hogy megünnepeljék a napot, és töltsenek minőségi időt házastársukkal. A Valentin-naptól eltérően ez a nap az ajándékozás és a házastárs ünneplése helyett inkább időt ad. Emiatt arra ösztönzik a párokat, hogy töltsenek egyedül időt, és gondolkodjanak el eddigi útjukon. Tudományos kutatások kimutatták, hogy húsz percnyi kézfogás a partnereddel, vagy akár összebújva is, hormonokat szabadíthat fel, amelyek boldogabbá és jól érzik magukat. Ez viszont enyhíti a stresszt, és közelebb érzi magát egymáshoz. Az Országos Házastársak Napja arról vált ismertté, hogy számos médiaforrást elindított a párok viselkedésének és kapcsolatainak felmérésére, és sok érdekes tényt sikerült megtudnia.  
 
Ez magában foglalja azt a tényt is, hogy csak az Egyesült Államokban évente kétmillió ember házasodik meg. Továbbá, hogy 17%-uk korábban házas volt. Sok pár kifejezte azt az érzését, hogy az élet túl mozgalmassá válhat, ezért egy olyan nap, mint a Nemzeti Házastárs Napja, kulcsfontosságú a kapcsolatok felélénkítésében az új év elején. Mások úgy érzik, hogy házastársát mindennap ünnepelni kell, de a férje vagy felesége megemlékezésének hivatalos napja is megtiszteltetésnek számít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése