2024. július 4., csütörtök

#338. Kritika a részemről - Mi a helyzet a Bridgerton fiúkkal?

 A múltkor ezt találtam az Instagramon. És igazán elgondolkoztam.

Tudom, hogy minden ezzel van tele, meg olvasom, hogy mindenki oda van a sorozatért, és a Bridgerton fiúkért.
 
Valóban sikerült elég jóképű szereplőket találni, és tetszik, hogy nem az az agyongyúrt fickók, hanem eléggé elegánsra sikerültek  Jonathan Baileyt pedig igen jó színésznek tartom. Függetlenül attól, hogy köztudottan homoszexuális (amivel ugyan nem azonosulok, de úgy gondolom, magánügy, és attól még lehet jó színész). 
Minden ellenére azt mondom, elég jól összeválogatott a színészi gárda, és a magam módján még élveztem is a sorozatokat, bár sok fenntartásom volt és van. A könyvhöz képest vannak problémáim, és nekem fontos ez. 
Nem vagyok fajgyűlölő, kimondottan szeretek egy-két más bőrszínű színészt, de itt már túl soknak érzem. Értem, hogy Hollywood ezt követeli. Továbbá problémáim vannak azzal is, hogy a normális szerelmi kapcsolatokat kiforgatják, ami tudom, hogy volt régen is, de a könyvben nem kap hangsúlyt így és ilyen szinten.   Már most megfogalmazódott bennem, hogy a Francesca életét feldolgozó részt akarom-e látni a belecsempészett queer-vonal miatt. Sajnálom, hogy ide jutottunk
 
A könyvek igazán tetszettek, a sorozatokkal vannak problémáim. 
 
Alapvetően nekem egyik Bridgerton fiú sem jön be, (még ha tisztességes és egyenes jelleműek is, vagy valami ilyesmi), mindegyikkel vannak problémáim. Nagyon érzem az apahiányt végig, még akkor is, ha az anyjuk mindent megtett. Persze, tudom, hogy a filmeken sokkal erősebben kell hozni dolgokat, és azt is tudom, ezt mindenki tudja, aki olvasta a könyveket, hogy egy csomó szereplő nincs is benne a könyvben. De a fiúk jellemével nekem van problémám. 
Tudom, válogatós vagyok! 
 
Ellenben a kedvenc karakterem - KIZÁRÓLAG a könyvek alapján - Sir Phillip Crane, aki szerintem nagyszerű jellem. A fiúk igazán tanulhatnának tőle! 
Eddig csak az 1. évadban találkoztunk vele egy rövidke jelenet erejéig, és majd az Eloise Bridgerton történethez fog kapcsolódni. Remélem, nem írják át.  De kicsit félek attól, hogy a sorozat azt a könyvet is elrontja.
Azonban egy nagyon fontos tényt meg kell állapítanom:
Mr Darcyt nem sikerült túlszárnyalnia még eddig senkinek! ❤️

Bocs Julia Quinn!

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése