2024. július 12., péntek

Az egyszerűség nemzeti napja – július 12.

Az egyszerűség nemzeti napja – július 12.

Ideje visszatérni az alapokhoz, és megünnepelni az egyszerűség nemzeti napját július 12-én! Az ünnep minden évben erre a dátumra esik Henry David Thoreau születésnapjának tiszteletére, aki 1817-ben ezen a napon született. Olvassa el tehát néhány modern tippet az egyszerűség nemzeti napjának megünneplésével kapcsolatban. Ahogy maga Thoreau mondta: „Ahogy leegyszerűsíted az életedet, az univerzum törvényei is egyszerűbbé válnak.”
 
Henry David Thoreau mestere volt – író, környezetvédő, költő –transzcendentalista. Ő és kortárs transzcendentalistái – azt hitték, hogy az embereknek olyan ismereteik vannak önmagukról, amelyek „meghaladják” az életük összes külső erőjét. Egy egyszerűbb életet szorgalmaztak, hogy jobban megismerjék ezeket az érzéseket. Most nem azt mondjuk neked, hogy hagyd fel az életed, és menj az erdőbe néhány évre, de szeretjük azt az ötletet, hogy szánjunk egy napot az életed értékelésére, és megtudjuk, mely elemei a legfontosabbak számodra. 
 
A Nemzeti Egyszerűség Napját azért hozták létre, hogy kiszabadítsa az embereket a mindennapi élet bonyodalmaiból és nyüzsgéséből. Bármennyire megkönnyítette az életünket a technológia, annyira felemésztett bennünket, és versenyt teremtett az élet minden területén – az életstílusok összehasonlítása, a több dolog felhalmozása iránti vágy és az a gondolat, hogy mindenkinek extravagáns életet kell élnie. Az egyszerű élet aligha kerül reflektorfénybe a közösségi médiában. Ez az oka annak, hogy az Egyszerűség Nemzeti Napja hangsúlyozza annak fontosságát, hogy belső fókuszunkat irányítsuk, és megszüntessük életünk szükségtelen zűrzavarát. Ez egy esély arra, hogy újraértékeljük igényeinket, és megértsük, hogy „a kevesebb több”.
 
Az elmúlt években a minimalizmus fogalma széles körben népszerűvé vált. Egyes országokban, például Japánban, az emberek kezdték megérteni, hogy az életük sokkal boldogabb és kevésbé stresszes lehet, ha megszabadulnak azoktól a tárgyaktól, amelyek nem szolgálnak számukra kielégítő célt. A minimalizmus olyan területekre is elterjedt, mint a divat, ahol az emberek időtlen cikkeket választanak „kapszula” gardróbok kialakítására, ahelyett, hogy a gyors divatot halmoznák fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése