2024. július 1., hétfő

#336. Tündérek pedig léteznek?

Valami oknál fogva nem vagyok egy fantasy rajongó. Sohasem voltam. Nem tudott magával ragadni sem a Harry Potter világa, sem a Gyűrűk Ura, sem semmilyen ilyen típusú film vagy mese. Gyerekként sem. Jobban szerettem az izgalmasabb témákat, az indiános regényeket, már korán elkezdtem Agatha Christiet olvasni, amint azt látni is lehet, hogy mostanában újraolvasom a könyveit. :)
 
Az emberek tudom, szeretik ezeket. A manókat, a tündéreket, és a mesebeli lényeket. Aztán találtam a Facebookon egy oldalt: https://www.facebook.com/lavenderandlark?paipv=0&eav=AfYRTKAfW-ijz0HHcTtWeg_xCJ639YEyhjr_EyYacW-SMDlju-naTqt3UsjazPVJ-Hc&_rdr
A művésznő weboldala ez: http://lavenderandlark.com/
 
Eléggé tetszett. Valahogy nem éreztem túl giccsesnek meg egy-kettő még aranyos is volt. Csak gondoltam, ha van kedvetek, nézzétek meg. Igazi tűnemez figurák.
Nekem itt van néhány kedvenem:




 Elég kedvesek, nem?

Aztán szembejött velem egy idézet is. Ami meglepett, mert bár nem olvastam még Wass Albertet. (Ennek az az oka, hogy egyik főnököm fanatikusan magyarkodó volt, és szinte mindenkinek kötelezővé tette, meg állandóan tőle idézett, és én meg úgy voltam vele, hogy ha valamit erőltetnek az emberre - képes vagyok fellázadni ellene - így nem olvastam tőle. Lehet, hogy egyszer pótolom.)

Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak."
(Wass Albert)

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése