2024. július 30., kedd

Oszd meg az ölelés napját – július 30.

Oszd meg az ölelés napját – július 30.
Az Oszd meg az ölelés napját minden év július 30-án ünneplik az Egyesült Államokban. Ennek az a gondolata, hogy a hozzád közel álló emberek öleléssel tudatják, hogy szereted és értékeled őket. Az ölelés különösen előnyös a lehangolt emberek számára, mivel egy másik ember karjaival és testük melegével körülvéve empátiát, biztonságot és szolidaritást közvetít. Bármikor remek alkalom arra, hogy megosszon egy ölelést valakivel, aki hajlandó kapni vagy adni.

Az Oszd meg az ölelés napját alkotója Mike Brundritt volt. Korábban egy nőt vett feleségül, akivel 19 éve volt kapcsolatban, és két fiuk született. 2017. július 30-án délután tértek haza egy táborozásról. Egy teherautó hátulról elütötte őket menet közben. Brundritt és legkisebb fia túlélte a tragédiát, de felesége és legidősebb fia azonnal meghalt.
 
Azóta Brundrittnak és fiának mentális problémái vannak, és még mindig lábadozik hátsérüléseiből. Egy évvel később, néhány nappal a baleset első évfordulója előtt, azon kezdett gondolkodni, hogyan tisztelhetne és emlékezhetne feleségére és fiára. Eszébe jutott, milyen gyakran ölelgetett családjával, üdvözlésképpen, búcsúzóul, vagy csak azért, hogy kifejezzék szeretetüket. Emlékezett a sok ölelésre is, amelyet a baleset után barátaival osztottak meg. Ezért úgy döntött, hogy elkezd egy ölelési napot, hogy megtisztelje életüket.
2018. július 30-án egy bejegyzést írt Facebook-profiljára: „Az év különböző napjai vannak: Nemzeti Kávénap, Nemzeti Fagylalt Nap, stb. Szeretném a segítségeteket kérni az Oszd meg az ölelés napját elindításához. Július 30-án van a fiam és a feleségem elvesztésének évfordulója, és szeretném tisztelni a szeretetet, amelyet megosztottunk egy különleges dolog elindításával. Nem tudom, hogyan fogom ezt elérni, de egyelőre úgy gondolom, hogy a szóbeszéd működni fog. Kérem, menjen és öleljen meg valakit ma, hogy segítsen elindítani ezt a mozgalmat.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése