2024. július 30., kedd

#347. Világítótoronyból lakóház

Pár évvel ezelőtt, amikor a gyerekekkel nyaralni voltunk, néztük a Spektrum Home-ot. Itthon is van, de valahogy nem szoktunk tévézni itthon. Ez nagyon vicces egyébként. Na, szóval szeretjük ezt a csatornát nyaralás közben nézni. A gyerekek kedvencei az ikrek, a Scott tesók, akik házat vesznek, újítanak fel ilyesmi. De van egy rész, biztos megy még most is, nem tudom, amikor emberek különleges épületeket akarnak építeni, és meg is teszik. Volt, aki a föld alá építkezett, volt aki sziklák közé, mások meg lehetetlen helyre. 

Ami megmaradt nagyon bennem, egy férfi, aki egy sziklára akart építeni egy hatalmas világítótornyot. Egy egész család látott neki, feleség, aki támogatta a heppjét, és a 2 lánygyerek, akik nagyon várták, hogy ilyen helyen lakjanak. Szerettek a sziklákról ugrálni a vízbe. Évekig tartott. Rengeteg probléma, ami közbejött, lassan haladt a munka. A végére elfogyott a pénz, elvált a feleségétől. De sok-sok év múlva kész lett. Amikor a "műsorvezető" vagy nem tudom ki visszament, már állt a világítótorony. A férfi ott ült benne. A lányok már felnőttek, a feleségének új kapcsolata lett. Aztán a végén kiderült, hogy felépítette ugyan, de el kell adnia, mert akkora adóssága van, hogy nem bírja fizetni.

Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy mi értelme van ennek? Miért akarnak az emberek többet, mint amire képesek? Én már annak is örülnék, ha egy másik házat tudnék venni valahol itt Móron. Persze, biztos, hogy ha pénze van az embernek, akkor máshogy lát sok mindent, többet megenged magának, ilyesmi... 

Nem tudom. 

Kerestem, hátha fent van, de nem. Mást találtam. Még itt is van egy érdekes cikk ezzel kapcsolatban.

Ezeket a képeket is valahol a neten találtam. Egy világítótoronyból átalakított lakóházat. De a képek beszédesebbek. Nézzük hát!

640x305xlighthousehotel.jpg.pagespeed.ic.Csz25vToAG.jpg

640x400xlighthousehotel1.jpg.pagespeed.ic.SDYQ1RJi_b.jpg

687x458xlighthousehotel3.jpg.pagespeed.ic.KrtZC34gZc.jpg

685x457xlighthousehotel2.jpg.pagespeed.ic.fkjR1F8gNe.jpg

640x637xlighthousehotel9.jpg.pagespeed.ic.GIk8Hec5y2.jpg

688x455xlighthousehotel4.jpg.pagespeed.ic.qSGcqqW8nQ.jpg

688x456xlighthousehotel6.jpg.pagespeed.ic.wiEut_VgPJ.jpg

689x457xlighthousehotel10.jpg.pagespeed.ic.qV9sT8gzSf.jpg

688x457xlighthousehotel5.jpg.pagespeed.ic.4mk5TLvQjD.jpg

940x430xlighthouse.jpg.pagespeed.ic.JdpsLQPcma.jpg

f: messynessychic

Azt tudom, hogy nem élnék ilyen helyen, de szívesen elmennék látogatóba. 

Ti hogy vagytok ezzel? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése