2024. július 26., péntek

Nemzeti mindent vagy semmit nap – július 26.

 Nemzeti mindent vagy semmit nap – július 26.  


A Nemzeti Minden vagy Semmi Napot minden július 26-án ünnepeljük, hogy arra ösztönözzük az embereket, hogy adjanak bele mindent minden feladatba vagy álmukba. Ez lehet sport, megbízás, barátság vagy akár Crossfit edzés. A kulcs az, hogy áttörd az elméd által felállított határt, és engedd meg magadnak a kockázatvállalást. Igen, itt az ideje, hogy kiengedje a bátorságot, és a következő 24 órát olyan feladatok elvégzésére fordítsa, amelyekre korábban túl óvatos volt. Ma van az a nap, hogy megszegd a szabályokat, és szuper izgalmassá tedd az életed! 
 
Az élet tökéletes módja, ha mindent beleadsz valamibe. Ha befektetésről van szó, mindent belevág. Ha üzleti ötlet, akkor mindent eldob, és mindent belead az adott vállalkozásba. Hobbi vagy tehetség esetén sokan lényük minden rostját ennek a tehetségnek szentelik. Ez a „mindent vagy semmit” mondás lényege.  
 
A Cambridge-i szótár szerint a kifejezés azt jelenti, hogy vagy valamit teljesen megtesznek, vagy nem tesznek meg mindent. Bár könnyűnek tűnik alkalmazkodni egy ilyen filozófiához, tény, hogy elég kockázatos mindent beleadni valamibe. Ezért bátorságra, önbizalomra és döntéshozatali készségekre van szükség ahhoz, hogy mindent belefektessünk egy döntésbe, és ragaszkodjunk hozzá. És mivel ezt a fajta hozzáállást nagyon nehéz megvalósítani, megalakult a Nemzeti Minden vagy Semmi Nap. A cél? Kockáztatásra késztetni az embereket. 
 
Kockázatvállalónak lenni rengeteg új lehetőséghez vezet. Ne higgy nekünk? A történelmet elárasztják a kockázatvállalók, akik mindent beleadtak álmaikért. Ide tartozik Neil Armstrong, az első ember, aki landolt a Holdon. Bár a haditengerészet pilótájának képezték ki, a NASA-hoz csatlakozva úgy döntött, hogy elindul a Holdra. Egy másik figyelemre méltó alak Bill Gates, aki azért esett ki a Harvardról, mert a Microsoftra akart koncentrálni. Ne feledkezzünk meg Henry Fordról sem, aki valamikor annyira leszállította a Model T árait, hogy majdnem csődbe ment. Ez a döntés csak a márka iránti kereslet fenntartása érdekében született.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése