2024. július 2., kedd

Elfelejtettem nap – július 2.

 

Elfelejtettem nap – július 2.
Az Elfelejtettem Napot minden évben július 2-án ünneplik, és a felejtésnek szentelik. Bár lehet, hogy naptárak vesznek körül, akár fizikai, akár digitális, mégis elfelejtjük dolgokat. Hajlamos vagy elfelejteni a fontos dátumokat, alkalmakat vagy feladatokat? Ne aggódj, van egy nap, amikor ezt megünnepelheted – jegyezd le, hogy legközelebb se felejtsd el!

Ezt a szokatlan ünnepet Gaye Anderson készítette DeMotte-ból, Indiana államból. Azért kezdte ezt a nyaralást, mert volt olyan időszak az életében, amikor nehezen emlékezett egyszerű dolgokra. Alapcsoportjában és tágabb családjában ismerték, hogy minden évben elfelejtette saját lánya születésnapját. Nem csak erről, de a házassági évfordulójáról is gyakran megfeledkezett. Ahelyett azonban, hogy a feledékenységével zavarta volna, ezt a napot arra teremtette, hogy csak pihenjen, és hát felejtsen. Minden év július 2-án kezdte megünnepelni lánya születésnapját és házassági évfordulóját is. Az irónia az, hogy nem emlékszik, mikor kezdte ezt a napot ünnepelni!
 
Sokan nem emlékeznek senki születésnapjára vagy különleges eseményeire, és vannak, akiknek van egy listája azokról a dolgokról, amelyeket régóta szándékoznak megtenni, de egyszerűen elfelejtik! Ehhez azonban számos tényező hozzájárul, mint például a stressz, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás, a betegség, a szorongás stb. Valójában a felejtés egyik legszokatlanabb oka az ajtón való besétálás. Egyes tudósok úgy vélik, hogy az agy jelenetek vagy keretek sorozataként érzékeli a világot, és az ajtón áthaladva az agy az előző helyiségből származó információkat nagyrészt szükségtelennek ítélheti.
 
Az Elfelejtettem nap arra ösztönzi az embereket, hogy kérjenek bocsánatot, és pótolják azokat az eseményeket és alkalmakat, amelyeket esetleg elfelejtettek. Ez az a nap, amikor véget vetünk a feledékenységnek, és olyan cselekvési tervet készítünk, amely segít, hogy ne felejtsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése