2024. július 13., szombat

Nemzeti Szikla Nap – július 13.

 

Nemzeti Szikla Nap – július 13.
A nemzeti szikanap, amelyet minden év július 13-án ünnepelnek, a sziklák előtti tisztelgésről szól. És nem, nem extravagáns rockzenéről és rockkoncertekről beszélünk gitárral és tomboló közönséggel – hanem a szó szoros értelmében vett sziklákról, kövekről!

Tudtad, hogy a kőzetek nem egyszerűen sziklák, és az összes ismert kőzet három kategóriába sorolható: magmás, üledékes és metamorf? Azt is tudtad, hogy a kőzetek tanulmányozását geológiának nevezik?
 
A kőzetek beborítják az egész földet – valójában a föld külső szilárd rétege. A sziklák talán nem tűnnek túl fontosnak a legtöbb ember számára, de elengedhetetlenek az emberek túléléséhez, és a sziklák szerepet játszottak a mai ember életében is.
 
A Nemzetközi Szikla Nap fő célja, hogy felhívja a világ figyelmét a sziklák fontosságára, és arra ösztönözze az embereket szerte a világon, hogy többet tudjanak meg a sziklákról.
 
Sajnos a Nemzetközi Szikla Nap létrehozása mögött nincs komoly történelem, ennek a napnak az eredete és létrehozója továbbra is ismeretlen. Ennek ellenére ezt a napot meg kell ünnepelni, mert a sziklák hasznosak az emberiség számára. Szóval, boldog tanulást a sziklákról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése