2024. július 10., szerda

Országos Cicanap – július 10.

 Országos Cicanap – július 10.

Cicák! Ki ne szereti az apró, imádnivaló cicákat? …a nagy fejük, óriási szemük, apró rózsaszín mancsaik és orruk, kis tappancsuk... Nem tudunk ellenállni aranyos és szőrös bájaiknak. A kutyákkal természetesen semmi baj, de egy pici cica ellenállhatatlan! Tehát csatlakozz hozzánk július 10-én, amikor a nemzeti cicanapot ünnepeljük! ÉN biztos megünneplem!

A macskák egy rejtély, és minket, embereket teljesen lenyűgöznek. A tudósok szerint a macskák sok éve élnek együtt az emberekkel. Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy a macskák mikor háziasodtak, különösen azért, mert a régészeti lelőhelyeken felfedezett vadmacskák és házimacskák csontváza nagyon hasonló. Ennek ellenére a legtöbb bizonyíték arra utal, hogy a macskák háziasítása több mint 8000 évvel ezelőtt történt.
Mintha a macskák már nem is lennének olyan ellenállhatatlanul aranyosak, cicaként még imádnivalóbbak! Édes kisbabák, akiket csak fogni és ölelgetni szeretnénk, és amint elkezdenek dorombolni, a szívünk egyszerűen elolvad. A nemzeti cicanap az, amikor kényeztetjük és kényeztetjük kis bundás babáinkat. A Colleen Paige állatvédő és kisállat-szakértő által létrehozott Országos Cicanap egyben lehetőség arra is, hogy az elhagyott cicákat szerető otthonokba fogadják.
 
Míg ma sok cicánk különleges bánásmódban részesül, számtalan cica nem talál otthonra. A menhelyen, az utak szélén vagy a vadonban egyedül maradva a Országos Cicanap felvilágosító kampányként is szolgál, hogy megmentsék ezeket a babákat, és megadják nekik azt a szeretetet, amelyet jogosan érdemelnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése