2024. január 24., szerda

Minden nap ünnep! - 01.24.

 


A „Csak csináld” napját január 24-én tartják, és azért vagyok itt, hogy segítsek megünnepelni ezt a napot.
🙂
 
A nemzeti „Csak csináld” napot először 2015-ben ünnepelték. Ez egy olyan nap, amely új dolgokra inspirál bennünket, vagy végre csak azt az egy dolgot tegyük meg, amit már egy ideje halogatunk. Arra ösztönöz bennünket, hogy elkezdjünk változtatni a dolgokon azáltal, hogy megtesszük azt az apró dolgot, amit folyton elhagyunk – felhívjuk a nagymamát, kitakarítjuk a garázst, vagy megírjuk azt az e-mailt. Egy lépés nagy változást hozhat.
 
Bár ennek az ünnepnek a pontos eredete nem ismert, a „Csak csináld” napot állítólag 2015-ben ünnepelték először. Azóta sokan használták fel ezt a napot új dolgok megtételére. Legyen szó az utazási tervekről, amelyeket soha nem hajtottak végre, az álláspályázatról, amelyet soha nem küldtek el, vagy a kapcsolatról, amely soha nem kapott esélyt, az emberek arra használták ezt a napot, hogy olyan dolgokat tegyenek, amelyeket mindig is szerettek volna, de soha nem tettek meg, mert valami visszatartotta őket.
 
A „Just Do It” a Nike cipőgyártó cég szlogenje, és ez a Nike márkájának egyik legismertebb alkotóeleme. A szlogent először 1988-ban használták egy reklámtalálkozón. Dan Wieden a „Just Do It” Nike szlogenjének inspirációját Gary Gilmore (kétszer elítélt gyilkos) utolsó szavainak tulajdonítja: „Csináljuk meg”.
 
A „Just Do It” szavak beleivódtak az amerikai gondolkodásmódba, és sokkal többet testesítenek meg, mint a cipők. Az Egyesült Államokba költözők igen figyelemreméltónak találják azt a könnyedséget, amellyel a motivált amerikaiak intézik a dolgokat, amit a szlogen is megtestesít. A szlogen az összpontosítást és a sikert is megszemélyesíti, ezért illik egy olyan napra, amikor befejezetlen és visszavont dolgokkal foglalkozunk, vagy nekivágunk a merész kalandnak, aminek a megkezdését mindig is halogattuk. A szavak pontosan az ellentétei a kanapénak, és arra ösztönzik az embert, hogy a legjobb önmaga legyen.

2 megjegyzés:

  1. Még sosem hallottam róla, de érdekes. Én is halogatok dolgokat néha. nem kellene. Amit ma megtehetsz, de halaszd holnapra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem. Nagyon sok mindennek van napja.
      Tavaly kezdtem el az osztályomban, aztán annyira megtetszett nekik, hogy minden nap megkérdezték, hogy minek a napja van aznap, és én meg kutattam, és összegyűjtöttem. Szerintem én jobban élveztem, mint ők.

      Törlés