2024. augusztus 17., szombat

Fekete macska elismerésének napja – augusztus 17.

Fekete macska elismerésének napja – augusztus 17.
Macskamániás vagyok. Igazából mindegy milyen színű.

Annyira karcsúak és csábítóak a mindent tudó sárga és zöld szemükkel, de a fekete macskák ritkán kapnak pozitív véleményt, pedig ugyanolyan imádnivalóak, mint a többi macska. Nézzük meg a tényeket erről a nemzeti ünnepről, amely a gyönyörű, karcsú macskáinkat tiszteli.
 
Féltél már attól, hogy egy fekete macska keresztezi az utad? Ez az ősi babonákból származik, ahol az emberek azt hitték, hogy ez balszerencsét jelent. Sok kultúrában és történelmi környezetben a fekete macskákat valójában pozitív dolgokra szánták. Ezért, hogy megpróbáljuk eloszlatni ezeket a fekete macskákkal kapcsolatos mítoszokat, létrehozták a Nemzeti Fekete Macska Becsület Napját, amelyet minden év augusztus 17-én kell megünnepelni.
 
Ma a popkultúra szereti a fekete macskákat. A fekete macskákat hűséges társnak tekintik, és a történelemben sok kultúrában is így tekintették őket.
 
Szóval, ki a hibás ezért a negatív fekete macska-pörgésért? A Babona! De leginkább azért, mert a középkorban az emberek (főleg a katolikus egyház) alakváltó fekete macskáknak tekintették a boszorkányokat, és a kár megtörtént. Ettől kezdve a fekete macskákat még évekig gonosz lényeknek tekintették.
 
De nem mindenki látja így a fekete macskákat. Valójában a fekete macskákat sok ember szívesen fogadja. Egyesek számára egy fekete macska látogatása szerencsét jelent, másoknak pedig jólétet vagy romantikát. Hé, bizonyos kultúrákban a fekete macskákat is imádják. Alapvetően nem kell félni tőlük. Ezen a napon bújós barátainkat ünnepeljük, függetlenül attól, hogy milyen színű a kabátjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése