2024. augusztus 13., kedd

Balkezesek napja – augusztus 13.

Balkezesek napja – augusztus 13.
A családom 3/5 része balkezes. Én jobbkezes vagyok. Így persze, hogy rájuk gondoltam ezen a napon. Meg Jeremy Rennerre, akit nagyon kedvelek. 🥰

Kíváncsi vagy, milyen „balkezes” szemszögből látni a világot? A Balkezesek Nemzetközi Napján, augusztus 13-án, egy napig fedezheti fel a világot. Tudta, hogy Ronald Reagan, Bill Clinton és Barack Obama elnökök mind balkezesek? A rockzene Paul McCartney-vel vagy Jimi Hendrixszel, a világ legnagyobb balkezes gitárosával szól jól. (A jobbkezes születésű Stevie Ray Vaughan megtanult balkezes gitáron játszani, mint hőse, Hendrix). Nagyon sok balkezes híresség van.
 
A Balkezesek Nemzetközi Napja a balkezesek különbözőségeit és sajátosságait ünnepli. Ezt a napot először Dean R. Campbell, a Lefthanders International, Inc. alapítója ünnepelte 1976-ban. Ha tehát balkezes vagy, fogd a balkezes csészét, és köszönj minden balkezesre, mindenhol!
 
A jobbkezesek által uralt világban a Balkezesek Napja augusztus 13-án a balkezeseket ünnepli, és felhívja a figyelmet azokra a problémákra, amelyekkel a balkezesek szembesülnek mindennapi életük során. A napot először a Lefthanders International, Inc. alapítója – R. Campbell dékán – ünnepelte 1976-ban, és azóta is minden évben megünnepeljük. Az 1600-as évektől kezdve, amikor a balkezes emberekről azt hitték, hogy az ördöggel harcban állnak, napjainkig továbbra is nehézségekkel és kihívásokkal kell szembenézniük a feladatok végrehajtása során.
A Balkezesek Klubját 1990-ben alapították azzal a küldetéssel, hogy a tagokat naprakészen tartsa a fejleményekről, és hídként szolgáljon a balkezesek és a gyártók nézetei között. A klub segítséget és segítséget is nyújt a rászorulóknak, folyamatosan kutatnak a balkezességgel, illetve olyan új tárgyakkal kapcsolatban, amelyek a balkezesek könnyebb kezelhetőségét kínálják. A klub megalakulása óta a tagok száma a világ minden tájáról érkezett résztvevőkkel növekszik. Jelenleg a klubot nagyra becsülik és tisztelik minden balkezest képviselő nyomásgyakorló csoportként.
A Campbell által teremtett hagyományt folytatva a Balkezesek Klubja szervezete részeként 1992. augusztus 13-án elindította a Nemzetközi Balkezesek Napját, melynek célja a balkezesség előnyeinek és hátrányainak tudatosítása volt. Az ünnepet ma már világszerte megünneplik, csak az Egyesült Királyságban 20 regionális eseményre emlékeznek a napra, beleértve a sportmérkőzéseket és a partikat.
Ha van balkezes ismerősöd, barátod, akkor ma ünnepeld meg őt, őket! Megérdemlik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése