2024. augusztus 4., vasárnap

Nemzeti Barátság Napja – augusztus 4.

 

Nemzeti Barátság Napja – augusztus 4.
A Nemzeti Barátság Napja minden évben augusztus első vasárnapján – 2024. augusztus 4-én – a szeretetteljes, plátói kapcsolatok fontosságát ünnepli. A barátságok az emberi kapcsolatok legtisztább formája. Több mint egy évszázada ünnepeljük a barátság erejét, és a közösségi médiának köszönhetően továbbra is együtt ünnepelhetünk barátainkkal, bárhol is legyenek a világon. Ha valami különlegeset szeretne vásárolni egy barátjának az alkalomra, tekintse meg a legjobb barátja számára készült nagyszerű ajándékok listáját.

Az emberek a legszociálisabb lények a Földön: kapcsolódnunk kell másokhoz, ahogyan Abraham Maslow is bemutatta az emberi szükségletek hierarchiájában. Szociológiai szükségleteink motiválják viselkedésünket, és arra ösztönöznek bennünket, hogy interperszonális kapcsolatokat alakítsunk ki, és mélyebb szinten lépjünk kapcsolatba másokkal. Nem csoda, ha egy egész ünnepet a barátság fontosságára alapozva megünnepelünk, amikor óriási szükségünk van a másokkal való emberi kapcsolatra, mint a másik féllel.
 
A Nemzeti Barátság Napja eredetileg a Hallmark Cards marketingstratégiája volt az 1930-as években. Az alapító, Joyce Hall augusztus 2-án jelölte meg ezt a napot, és úgy döntött, hogy ezen a napon a hozzád legközelebb álló embereket ünnepeljük – és közben küldjünk nekik egy-két kártyát. Hamar az eredetileg tervezettnél nagyobb üzlet lett belőle, amikor 1935-ben az Egyesült Államok Kongresszusa augusztus első vasárnapját a nemzeti barátság napjává nyilvánította.
 
Az ünnep egyre népszerűbb lett, és 1998-ban az ENSZ Micimackót nevezte ki a világ barátság nagykövetének. 2011-ben, 65. ülésszakán az ENSZ július 30-át jelölte ki a Nemzetközi Barátság Napjává.
Napjainkban augusztus első vasárnapján ünnepeljük a Nemzeti Barátság Napját. A technológiai fejlődésnek köszönhetően könnyebb kapcsolatba lépni barátaival, megosztani egymással és hálásnak lenni értük.
Gondolj ma a legjobb barátodra, és írj, üzenj neki! Mondd el, hogy mennyire örülsz, hogy barátok vagytok!

2 megjegyzés: