2024. augusztus 11., vasárnap

Hegynap – augusztus 11.

 Hegynap – augusztus 11.


 Örökké alföldi lány maradok, de most a hegyek között élek, és szeretem. Nincs elég magas ahhoz, hogy az emberek ne ünnepeljék a Hegyek Napját Japánban. 🇯🇵
A nap Japán dombos és hegyes terepének teljesen természetesnek tűnik. Ez az új ünnep, minden évben augusztus 11-én tartanak, arra emlékeztet bennünket, hogy a hegyeket a béke természetes szentélyeiként tekintsük. A Hegyek Napja mindenkit bátorít, különösen azokat, akik beskatulyáznak a sűrű, városi központok síkságába; a nap felfedezésére és a csodálatos kilátás megcsodálására, a mélyen beszívja a friss, hegyi levegőt. A hegyek által kínált áldások elmélkedése a sintoizmust, a domináns vallási gyakorlatot tükrözi Japánban.  
 
Japán jóval megelőzi a világ többi részét, ami életmódját és technológiai fejlődését illeti. De a csúcsponti urbanizáció ellenére a japánok gyökereihez kötődnek, és úgy érzik, hogy jobban kötődnek a természethez, mint más fejlett nemzetek.  
 
Japán sűrű városainak tervezése és kultúrája a tenger közelében található sík területen alakult ki, de ez csak egy része az ország rendkívüli tájainak. A túrázók, a túrázók és az aktivista csoportok, mint például a Japanese Alpine Club, azt szorgalmazzák, hogy az ország hegyvidéki földrajzának megünneplésére egy Hegyi Napot tartsanak.
 
2014-ben született meg a Hegy Nap vagy a „Yama-no-Hi” ötlet, és 2016-ban ez a nap Japán legújabb munkaszüneti napjává vált. Augusztus 11-ét azért határozták meg az ünnep napjává, mert a japán nyelv írásához használt kínai karakterekben – Kanji – a nyolcas szám egy hegyre, a 11-es pedig két fára emlékeztet.
 
Mi is ünnepelhetjük a hegyeket! És nem is kell elutaznunk Japánig!
#mindennapünnep

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése