2024. augusztus 6., kedd

A lábujjak mozgatásának nemzeti napja – augusztus 6.

 A lábujjak mozgatásának nemzeti napja – augusztus 6.  

Minden év augusztus 6-án ünneplik a lábujjak mozgatása napját. Egyszerűen fogalmazva, ez egy szórakoztató nap számodra, hogy megmutasd a számod. Hagyja, hogy a lábujjai nyitott szandálban lélegezzenek, és ezen a napon engedje át magát néhány nyilvános kalandozásnak. Igaz, a lábujjaink nem kapják meg a megérdemelt figyelmet. Mindazonáltal ezek az apró függelékek felelősek azért, hogy segítsenek egyenesen állni, fogást biztosítanak, és könnyed járást biztosítanak. Miért ne tenné meg az extra mérföldet ezen a nyaraláson, és vállalkozna egy pedikűrre, hogy lábujjhegyes kalandjait még elbűvölővé tegye? 

 Amikor a „kis malacka” szavakat említjük, legtöbbünknek automatikusan az óvodai mondóka jut eszébe, amelyet általában a kisgyermek lábujjaival való játékhoz használnak, és megtanítják őket számolni.  

Az óvodai mondóka 1728-ra nyúlik vissza, és évszázadok óta szórakoztatja a kisgyermekeket. A „Tíz kismalac” című költemény először a „Nővérek dala” néven ismert vegyesben jelent meg. Az első teljes verzió 1760-ban jelent meg a "The Famous Tommy Thumb's Little Story-Book" című könyvben. A könyv első példányait Londonban adták el. Ha még soha nem használta ezt az óvodai mondókát a gyermekeivel, akkor ma a tökéletes nap erre. Ez az egyik legkedveltebb mondóka, és a gyerekek sokáig emlékeznek rá, miután felnőttek. A versnek van néhány modern változata is, de ezek nem olyan népszerűek, mint az eredeti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése