2024. augusztus 27., kedd

Nemzeti Csak mert Nap – augusztus 27.

Nemzeti Csak mert Nap – augusztus 27.
Nem kell más, mint a nemzeti csak azért, mert nap. Miért? Hát csak azért. Ha spagettit szeretnél készíteni reggelire a tavalyi farsangi jelmezben, tedd azt! Ha felnőttként szeretnél fára mászni, csináld! Ez egy olyan nap, amikor abba kell hagyni a miértek miatti aggódást.

A Csak mert Nap nagyszerű módja a véletlenszerű kedveskedések terjesztésének is. Küldj egy átgondolt kártyát egy barátodnak, csak úgy. Hívd fel a nagyszüleidet, csak úgy! Szedd fel a szemetet a szomszéd udvaráról, csak úgy!
 
A Csak mert Nap eredeti változata egy mozgatható, Mert Nap nevű ünnep lehet, amelyet először május harmadik szerdáján ünnepeltek. Az ötvenes évek végén vagy a hatvanas évek elején találta fel Joseph J. Goodwin a kaliforniai Los Gatosból. A feleségének ajándékozott tranzisztoros rádiót saját családi nyaralásukká változtatta. Goodwinék számára nem annyira a rádióról volt szó, mint inkább az élet, a szabad délutánok és a család megünnepléséről. Így, ami egy egészséges családi ünnepnek indult, amely az élet spontaneitásának szépségét ünnepli, éves ünneppé nőtte ki magát szerte az Egyesült Államokban.
 
Ahogy felnövünk és beolvadunk a világba, hajlamosak vagyunk arra, hogy mindig azt tegyük, amit elvárnak tőlünk. És sok ember számára ez kissé unalmas lehet. Ezen a különleges napon ezek a kimondatlan szabályok, amelyeket a társadalom kiköveztetett előttünk, már nem érvényesek. Ez a nap lehetőség arra, hogy bármit megtegyél, amit szíved vágyik. Ez a nap arra buzdít, hogy saját dobod ütemére menetelj. Esély, hogy rím vagy ok nélkül csinálj valamit. Legyen szó rögtönzött kirándulásra indulva bárhová, vagy meglepni egy barátot virággal. Ez a nap a lehetőség, hogy egy kis spontaneitást adj az életedhez. Lehetőség ez arra is, hogy pozitívumot közvetíts másoknak! Hagyj cédulát valakinek az asztalán. A lehetőségek végtelenek, és az egyetlen dolog, ami visszatart, az te vagy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése