2024. augusztus 26., hétfő

Nemzeti Kutyanap – augusztus 26

Nemzeti Kutyanap – augusztus 26.
A Nemzeti Kutyanapot először 2004-ben alapította Colleen Paige, kisállat- és családi életmód szakértő és állatvédő. Ezt a napot azért hozta létre, hogy minden kutyát megünnepelhessenek, és hogy felhívja a figyelmet a menhelyen lévő kutyák számára, és ösztönözze azokat az örökbefogadásra, akik még nem találtak otthont.

Augusztus 26. azért fontos Colleen számára, mert ezen a napon a családja örökbe fogadta Sheltie-t, amikor 10 éves volt.
 
Fogadd el a Nemzeti Kutyanapot, mint lehetőséget, hogy minden kutya biztonságos, boldog és bántalmazásmentes életet élhessen!
 
A kutyák valamiért az ember legjobb barátjai, miért ne ünnepelnénk meg őket? Ezek a szőrös barátok sokféle formában, méretben és fajtában megtalálhatók. Mindenki számára van kutya! Akár a nagy, akár a kicsi kutyákat szereted, minden kölyköt meg kell ünnepelni a Kutya Nemzeti Napján.
 
A 2004-es első ünneplés óta a Kutya Nemzeti Napja egyre nőtt, és mára világszerte ünneplik. 2013-ban az ünnep bekerült a New York-i jogszabályokba, és megtekinthető New York állam szenátusának honlapján.
Colleen Paige, az ünnep alapítója arra is használja a napot, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a kutyák milyen sokrétűen járulnak hozzá társadalmunkhoz. A kutyák fontos szerepet játszanak attól kezdve, hogy az életüket felteszik a bombák vagy kábítószer-kereskedők felkutatására szolgáló bűnüldöző szerveknek a segítségnyújtásig azoknak, akiknek szükségük van rá. Manapság a kutyák még a rákot is képesek azonosítani a betegekben.
 
A Nemzeti Kutyanap felfelé ívelő pályán halad, és egyre népszerűbb. A médiában minden évben széles körben foglalkoznak vele, és a mentőotthonok mindenekelőtt az üzenetük eljuttatásához szükségesek. Akár úgy döntesz, hogy egy mentőotthonban önkénteskedsz, adományozol egy menhelynek, vagy egy extra nagy ölelést adsz szőrös barátodnak, ezt a napot mindenképpen azzal töltsd, hogy elismerd, milyen fantasztikusak a kutyák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése