2024. február 1., csütörtök

Minden nap ünnep! - 02.01.

Optimista nap – február 1.
Az Optimista Napot február első csütörtökén ünneplik, idén február 1-jén tartják.  
A nap középpontjában a pozitív jövő építése és fenntartása áll. Kíváncsi vagy, hogyan lehetséges ez?  
Nos, bármit el lehet érni, ha koncentrált és optimista marad. Valójában egy optimista ember nagyobb valószínűséggel lesz boldog és motivált. Ezen a napon vannak olyan optimista szervezetek is, amelyek az optimizmus terjesztésére helyezik a hangsúlyt azáltal, hogy helyet adnak a különböző vezetői készségeket és kreativitást fejlesztő programoknak. 
Ezért a nap nemcsak az optimizmust ünnepli, hanem az optimista klubokat és a tagokat is, akik több közösséget hoztak létre a fiatalok javára. 
 
Az Optimista Nap története Az optimista szervezetek elengedhetetlenek számunkra, mivel sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen tehetséggel rendelkeznek. És vannak olyanok is, akiknek szükségük van optimista szervezetekre, mert nincs módjuk megvalósítani álmaikat. A vezetés, a tehetség és a jólét előmozdítása érdekében született meg az ötlet, hogy ilyen szervezeteket fejlesszenek szerte a világon. Ezek a klubok a vezetést és a tehetséget népszerűsítő programokat és rendezvényeket tartottak. Az ezekből az eseményekből fakadó ötletek között szerepelt az „optimista nap” is. 
 
Az 1909-ben az Amerikai Optimista Klub által megalakított napot kezdetben április 1-jén kellett volna megtartani. hogy véget vessen a bolondok napi trendjének. De az Április Bolondok napja megmaradt, és az Optimista Napot országszerte különböző időpontokban kezdték megünnepelni a klubok.  
2013-ban Sylvain Levesque azt javasolta, hogy az Optimista Napot egy meghatározott napon ünnepeljék. Levesque tagja volt a Nemzetgyűlésnek, és tagja volt a Loretteville-i Optimist Clubnak is. Szerencsére az ötletét elfogadták, és az Optimist Nemzetközi Kongresszuson még abban az évben határozatot fogadtak el, hogy február első csütörtökén ünnepeljék az Optimista Napot. 
Levesque szerint azért esett az első csütörtökre, mert február első hetében megkezdődik a munka az Országgyűlésben. Ettől kezdve az önkéntesek és a fiatalok közösségben elért eredményeinek elismerésére irányuló erőfeszítéseket támogatják és bátorítják. A vezetői potenciállal rendelkezők több lehetőséget is kaptak, hogy ragyogjanak, és jobb hellyé tegyék ezt a világot.

4 megjegyzés:

  1. Fantasztikus hogy mindennek van napja? Optimistának tartom magamat , egy jó nagytakarítással ünnepeltem ezt a napot !😊

    VálaszTörlés
  2. Tényleg van. És egy napnak több napja is van. Ma pl. a kígyók napja is van, de ma nem ezt választottam. Én is annak tartom magam. Lehet, hogy én is takarítok ma egy kicsit.

    VálaszTörlés
  3. Ha a kígyók napját írtad volna , megsem szólalok írtozom békától kígyótól!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem kedvelem őket. Gondoltam rá. Van egy barátunk, aki rajong értük. Amikor eljönnek hozzánk, mindig kirándulunk a Vértesben, hogy találjunk siklókat neki. És volt már olyan, hogy fogott is. :)

      Törlés