2024. február 9., péntek

Minden nap ünnep! - 02.09.

 Csokoládé Nap – február 9.  


A csokoládé napját minden év február 9-én ünneplik a Valentin-hét ünnepség részeként Indiában. Ezen a napon a szeretteink csokoládéval ajándékozzák meg egymást, és remélik, hogy kapcsolatuk mindig édes marad. 
A csokoládé a legkedveltebb finomságok közé tartozik. Megingathatatlan népszerűségnek örvend. A csokoládé fogyasztható italként, ehető szeletként, desszertként, de akár ízesítőként is. A csokoládé a gyerekek és a felnőttek kedvence.  A csokoládé napját valamilyen formában egész évben ünneplik, de ezen a napon a csokoládé ünnepe a szerelmesek között ajándékként.  
 
A csokoládéfogyasztás története körülbelül 2500 évre nyúlik vissza. Az aztékok nemrég fedezték fel a folyékony csokoládét, és azt hitték, hogy a bölcsesség istene, Quetzalcoatl áldotta meg őket vele. A kakaómagot olyan értékesnek tartották, hogy még fizetőeszközként is használták. Abban az időben a csokoládéban kevés ízesítő volt, és keserű italként fogyasztották. 
 
A csokoládé valójában cukormentes volt egészen a 16. századig, amikor az európaiak elkezdték hozzáadni a cukrot. Ez ízletesebbé tette a csokoládét, és gyorsan elterjedt a piacokon. Sok háztartás egyik kedvenc csemegéje lett. Sok népszerű mai csokoládégyártó cég kezdte meg működését a 19. században és a 20. század elején. A Cadbury-t 1868-ban alapították Angliában, és ma az egyik vezető csokoládémárka. 25 évvel később a Milton S Hershey elindította a Hershey's-t, amely mára a világ egyik legnagyobb és legismertebb csokoládémárkája.  
 
A Nestlé az 1860-as években kezdte meg működését, és a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari konszernjévé vált. Ami italként indult, az valutává formálódott, és mára az egyik legnagyobb iparággá vált, amely nemcsak jövedelmet és több százezer embert foglalkoztat világszerte, hanem olyan élelmiszereket is gyárt, amelyeket oly sokan szeretünk! A csokoládénap ezen élelmiszer-összetevő hihetetlen sokoldalúságát is ünnepli. A csokoládé napon a szerelmesek szív alakú csokit ajándékoznak egymásnak a szerelem jelképeként. Csokoládék ajándékozása szeretteinek megszünteti a feszültséget és a bánatot, és javítja a kapcsolat édességét.

 Szeretettel ajánlom a Csokoládé című filmet is megnézni. Nemcsak a csoki miatt, hanem egy nagyszerű film is barátságról, változásról, kitartásról, hozzáállásról.

https://onvid.hu/video/157319263/csokolade-online-teljes-film-2000/

És bár Johnny Deppet nem kedvelem, de az egész színészi csapat jó volt ebben a filmben!

Ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése