2024. február 25., vasárnap

Minden nap ünnep! - 02.25.

 

A Csendes Napot minden év február 25-én tartják. Amint a neve is sugallja, a Csendes nap egy szünetet és a csend hangjának megbecsülését jelenti. A zaj mindenhol ott van – legyen az a vonaton, egy forgalmas irodában, a kocsmában, az osztályteremben vagy akár otthon! A modern élet zajos; úgy tűnik, egyszerűen nincs kiút belőle. A zaj állandó jelenléte túlterhelő lehet, és fontos, hogy időnként szünetet tartsunk. Tudjuk, hogy a csend jót tesz a testnek és a léleknek is. A béke megnyugtat, és segít újra összpontosítani magunkat.
 
A csend a leghosszabb ideig az ima és a meditáció egyik formája. Hangunk és aktív interakciónk másokkal arra szolgált, hogy lelkileg csendben maradjunk, és elszakadjunk a minket körülvevő világtól, és bizonyos furcsa módokon éppen azoktól az emberektől, akikkel nap mint nap érintkezünk. A Quiet Day azért jött létre, hogy emlékeztessen minket a lassításra, és adjunk esélyt a csendnek.
 
Ha békével és tisztasággal veszünk körül magunkat, az új tapasztalatok előtt nyithatja meg elménket, és értelmesebb életre inspirálhat bennünket. Minden nap körülvesz minket a T.V., a rádió és a szeretteink fecsegése. A Csendes nap az a nap, amikor egy kis csendes elmélkedésbe kezdünk, hangszálainkat pihentetjük, és egyszerűen csak hallgassunk a minket körülvevő világra, és kapcsolódjunk hozzá. Ezen a napon szánj egy kis időt magadra, és hallgass a bölcs hangra a fejedben. 
 
Meg Isten hangjára, aki üzenni akar mindenkor! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése