2024. február 28., szerda

Minden nap ünnep! - 02.28.

 

Nemzeti Palacsinta Nap – február 28.
A tökéletes reggeli kulcsa, idén február 28-án szerezzen magának egy ínycsiklandó kupacot az ég felé, mert ma van a Nemzeti Palacsinta Nap! 
 
Én személy szerint jobban kedvelem a magyar palacsintát. 
 
Tejből, tojásból, lisztből, olajból vagy vajból készült tésztából készült vékony lapos sütemény, a palacsinta és változatai szinte minden kultúrában megtalálhatók.
 
A középangol „palacsinta” szó először a 15. században jelent meg angolul, azonban az ókori görögök és rómaiak az Alita Dolciát vagy „egy másik édességet” készítettek búzaliszttel, olívaolajjal, mézzel és aludttejjel. Görög költők, Cratinus és Magnes írnak róluk költészetükben, Shakespeare pedig híres színműveiben említi őket. Az angol reneszánsz idején a palacsintákat fűszerekkel, rózsavízzel, sherryvel és almával ízesítették. Ez a gyakorlat, amikor a tésztát serpenyőre öntik és megsütik, a világ szinte minden kultúrájában elterjedt.
Az Egyesült Királyságban i.sz. 1100 óta ünneplik a húshagyó keddet. Ez a hamvazószerda előtti nap, amelyet más helyeken zsíros keddnek is neveznek. Ezt a nagy népszerűségnek örvendő ünnepet a gyóntatásban való részvétel, a nagyböjti áldozat véglegesítése, valamint a palacsinta és egyéb édességek elfogyasztása teszi lehetővé.
 
Idén is az IHOP-on ünneplik a Nemzeti Palacsinta Napot az ország minden tájáról érkező vendégek, és ingyenesen fogyaszthatnak egy kis rakás író palacsintát. Az ingyenes palacsintáért cserébe a vendégeket arra kérik, hogy fontoljanak meg adományt a kijelölt helyi jótékonysági szervezeteknek. Ez a lehetőség, hogy hozzájáruljon közösségéhez, és ízletes ételeket kóstoljon meg. Ne hagyd ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése