2024. február 19., hétfő

Minden nap ünnep! - 02.19.

 


Kötélhúzás napja – február 19.
Ha csak a nyári táborban vagy az általános iskolában ismerkedtél meg a kötélhúzás játékkal, akkor nagy szükséged van arra, hogy február 19-én megünnepeld a kötélhúzás napját.
Amellett, hogy saját ünnepe van, a kötélhúzásnak vannak nemzeti és nemzetközi szövetségei, amelyek világméretű versenyeket szponzorálnak. És vannak szabályok… rengeteg. Szerencsére a nemzetközi szövetség kötélhúzási szabályainak nem kell vonatkoznak ránk, ha úgy döntünk, hogy újraéljük a fiatalságot, és a játszunk egy kötélhúzó játékot.
A kötélhúzás az egyik legegyszerűbb játék. Csak egy hosszú kötélre van szüksége, néhány embertől több tucatig. Akár egy-egy kötélhúzást is játszhatsz egy rövid kötéllel és a kutyáddal. (Csak készülj fel a vesztésre; a kutyák ebben a játékban nagyon jók.)
A kötélhúzáshoz tedd a kötelet a mező közepére. Középre köss egy kendőt. Állítsa be a jelölővonalakat. Ezután legyen két csapat, és próbáljátok meg a kötélen lévő ruhát (és alapértelmezés szerint a másik csapatot) áthúzni a jelölővonalon. Elég egyszerű. Nagyszerű izomépítéshez és szórakozáshoz.
És légy hálás, hogy nem játszol kötélhúzást, ahogyan az ókori vikingek tették, amikor egy tűzrakó fölé feszített állatbőrt rángattak. A játék vesztesei megégették a talpukat, vagy még rosszabbul jártak, ha nem volt szerencséjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése