2024. február 3., szombat

Minden nap ünnep! - 02.03.

 Minden nap ünnep! -Nemzeti Golden Retriever Nap – február 3.

 
Igen, macskás vagyok, de a Goldiekért oda vagyok!

A Golden Retriever az egyik legnépszerűbb kutyafajta, és ennek jó oka van. A nyugodt temperamentum, az intelligencia és a játékosság ideális barátokká teszik őket minden kutyabarát számára. Ráadásul nagyszerű fogyatékossággal élő állatokat készítenek, például vakoknak látókutyát, süketeknek pedig halló kutyákat. Ezekben a szerepekben végül életeket mentettek meg – nem csoda, hogy ünnepet neveztek el róluk.
Míg maga az ünnep csak 2012-ben kezdődött, a Golden Retrieverek hosszú és történetekkel teli története egészen a 19. század közepétől Skóciában kezdődik.
 
A fajta iránti igény akkor merült fel, amikor a korabeli közönséges vadászkutyák alkalmatlannak bizonyultak a kivágott vadak földről és vízről való visszaszerzésére. A fegyverek az 1800-as évek elejére fejlődtek, így a skót vadászok sokkal nagyobb távolságokról lőttek a mocsaras mocsaras területeken, és azt tapasztalták, hogy kutyáik elvesztették vagy megnyomorították értékes madaraikat. Szükségük volt egy puha szájú és kiváló gyűjtőképességű kutyára, ezért a legjobb vízispánieleiket retrieverekkel tenyésztették, és íme! Megszületett az első Golden Retriever.
 
Napjainkra a Golden Retrieverek jóval tovább fejlődtek a kivágott szárnyasok visszaszerzésén. Nemcsak kiváló fogyatékkal élő segítő kutyákat készítenek, hanem a felderítésre, a keresésre és a mentésre is specializálódtak csillagászati képességeik miatt. Türelmük és gyengédségük miatt tökéletesek gyerekeknek vagy mozgalmas háztartásoknak.
 
A National Golden Retriever Day-t akkor alapították, amikor egy Kristen Shroyer nevű nő rájött, hogy nincs olyan nap, amely ezen kutyák előtt tisztelegne.
Ui: Tervben van egy ilyen kutya, ha esetleg tudsz valakit, aki segíteni tud ebben (nem fizetek horribilis összeget), szólj légy szíves! Köszönöm!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon kedves kutyus lehet ! Több féle fajta kutyánk is volt , de nagy kedvencem volt mindegyik nagyon szerettem őket!

    VálaszTörlés