2024. február 23., péntek

Minden nap ünnep!

 Nemzeti Banánkenyér Nap – február 23.

 
A banánkenyér nemzeti napja a gyümölcs és a kenyér tökéletes párosítását ünnepli. Valljuk be, kevés dolog olyan megnyugtató, mint bemenni a házba, és megérezni egy frissen sült banánkenyér illatát. Minden bizonnyal sok háztartás desszertje, valószínűleg ezért van sokunk szívében olyan különleges hely ez a finom csemege. Az élet legjobb dolgai megérdemelnek egy egész napot a létezésük megünneplésére.
1900-as évek eleje - A banán könnyen elérhetővé vált az Egyesült Államokban. A hűtési technikák feltalálásának köszönhetően sokkal könnyebbé vált a banán szállítása az Egyesült Államokba.
1929 - Nehéz idők születtek az érett kenyér számára. A pénz olyan szűkös volt a nagy gazdasági világválság idején, hogy az emberek nem voltak hajlandók kidobni a romlott ételt – ezzel beköszöntött a túl érett banán korszaka a banánkenyérben.
1930-as évek - A banánkenyér nyomtatásban is megjelent. A banánkenyér receptjei megjelentek a népszerű szakácskönyvekben.
1950 - A banánkenyér hírnevet szerzett A "Chiquita Banán Receptkönyv"-ben található funkciónak köszönhetően a banánkenyér népszerűsége megugrott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése