2024. március 2., szombat

Minden nap ünnep! - 03.02

Minden nap ünnep! 
 
A Nemzetközi Mentőmacska Napot minden év március 2-án tartják. Rengeteg hajléktalan macska van az utcákon, és csak arra várnak, hogy egy ilyen nap eljöjjön, hogy elvigyék őket az utcáról és örökbe fogadják őket családtagjaként. Ha örökbe szeretne fogadni egy macskát, csak fel kell keresnie egy kisállat-örökbefogadó ügynökséget, és miután az ügynökség elvégzi a kellő gondosságot, és mindent kivizsgál, folytatják az örökbefogadást. Az emberek a legtöbb háziasított macskát barátságuk miatt értékelik, különösen az otthonról dolgozók és a lakásokban élők.
 
A macskák házi fajok, gyors reflexekkel, erős testtel és éles fogakkal. A macskát először Görögországban háziasították, i.e. 1200-ban. ezt követően behurcolták Dél-Európába. Az 5. században már ismerős állatok voltak Etruria településein.
 
Az Amerikai Állatkínzás Megelőző Társaságát (A.S.P.C.A.) Henry Bergh alapította 1867-ben, és ez volt az első humánus egyesület azzal a kezdeményezéssel, hogy minden állat megilleti a tiszteletteljes és kedves bánásmódot, és a törvény értelmében védeni kell. Az A.S.P.C.A. fontos szerepet játszik az állatok örökbefogadásában és mentésében. Az állatmentések általában fontos szerepet töltenek be a közösségben azáltal, hogy újra egyesítik az elveszett háziállatokat gazdáikkal, menedéket adnak a hajléktalan háziállatoknak, és új otthont biztosítanak az állatoknak. Hozzájárulnak a közösségben élő állatok általános egészségi állapotának és jólétének javításához.
Macskamáninásként mindenképpen ajánlom, hogy ments meg egy macskát! Külön kaland velük az élet.
A jobb felső sarokban a 15 évig velünk élt Zivát láthatjátok.
❤️🐈🐱

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése