2024. március 18., hétfő

Minden nap ünnep! - 03.18.

A kínos pillanatok napja – március 18.
Néhány dolog jobb a szabadban, és március 18-án a Kínos Pillanatok Napja a lehetőség, hogy átöleld a múltad kínos vagy kínos pillanatait, és nevess rajtuk. Emlékszel arra, amikor lelkesen integettél a barátodnak, de hamar rájöttél, hogy teljesen idegen? Vagy amikor szerelmes voltál valakibe, de ő nem viszonozta, és ez kellemetlen volt? Vagy orra buktál a saját lábadban? Néhányunk számára úgy tűnik, hogy ezek a kínos pillanatok minket keresnek. Ha te is azok közé tartozol, akkor ma a te napod.
🙂
A kínos pillanatok sokfélesége végtelen, de az emberiség legmegrázóbb pillanatait jobban dokumentálták, mint másokat. Arra az esetre, ha a saját közösségi hamisítványodon dolgozol, nézd meg ezt az előzményt, hogy elgondolkodtass: "hé, én legalábbis nem ezt tettem."
 
Kiderült, hogy az emberek az idők hajnala óta kínosak. A legkorábbi kínos pillanatok közé tartozik, hogy Isaac Newton többször is helytelenül jósolta meg a világvégét, egy futballcsapat az 1929-es Rose Bowlban majdnem egy touchdownt futott le a pálya rossz oldalára, és Roosevelt elnök véletlenül belefutott Churchillbe. ki a fürdőből, meztelenül!
 
A rádió, a tévé, a filmek és a minket összekötő további technológia megjelenésével a nyilvánosságra hozott és hírhedtté tett kínos pillanatok száma exponenciálisan megnőtt. A YouTube-korszak kínos pillanatai teljesen új karaktert kaptak, hiszen újra és újra meg lehet őket nézni. A 21. század híresebb kínos pillanatai közé tartozik, hogy Mike Tyson leesett egy légpárnás deszkáról, és amikor Ariana Grande kamera elé került, amint egy fánkot nyal egy pékségben, mielőtt visszatette.
 
Azt kell mondanunk, hogy a kínos pillanatokat a kommunikáció digitális korszaka hozta magával – értjük az SMS-ezést, a társkereső alkalmazásokat és a közösségi médiát. Tudod, miről beszélünk. Emelje fel a kezét, ha tévedésből jobbra csúsztatta egyik munkatársát, és a konyhába menet el kellett kerülnie az asztalát. Nem lehetünk az egyedüliek, akik valaha is küldtek képernyőképet egy üzenetről… közvetlenül annak a személynek, akinek üzenetet küldtünk.
 
Médiakorunk rengeteg lehetőséget kínál a személyes megszégyenítésre, de hát legalább megnézhetjük mindenki más kínos pillanatait a YouTube-on. Nyugodtan tudd, hogy az idők hajnala óta léteznek kínos pillanatok, és időnként egy fának futás vagy a lábunk a szánkba ütése csak összeköt és emberré tesz. Ráadásul szórakoztató rajtuk nevetni!
Inkább nevess te is magadon! Jobban jársz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése