2024. március 9., szombat

Dániel, aki minden helyzetben különleges volt

 A Bibliából az egyik kedvenc történetem a Dánielé. 
De ki ne szeretné ennek a fiatalembernek a történetét és életének tanítását és tanulságait? Már van is egy vázlatszerű tanulmányom, amelyik feldolgozza az életét. Remélem, hogy egyszer lesz rá lehetőségem, hogy tanulmány formájában kiadjuk. Én nagyon szeretném. :)
Sok mindenre felhívja a figyelmet és megtanít ez a könyv. És bár sokszor nehéznek tűnik, mert sok benne a prófécia és a történelmi utalás, éppen ezért nagyon különleges. 
Most ugyan más témán dolgozom, de előbb-utóbb ez is elkészül :)
Szeretettel tudom ajánlani az Állatok a Bibliában című tanulmányomat, amelyikben ezt a történetet megtalálhatjátok. 2012-ben írtam, jó régen már. Amikor a nagylányom kicsi volt, mindig olyan történeteket kellett keresni a Szentírásban, amiben állatok voltak. És rajzolni is hozzá feladatokat. Így született meg ez az anyag. Az ovis korosztálynak készült.

Megrendelhető: www.bikkiado.hu
Néhány színező a témához: 
(Ezeket nem én rajzoltam, hanem még régen találtam valahol, vagy rendeltem valahonnan, és gyűjtögettem őket, így most remekül felhasználható szombatiskolán, vagy vasárnapi iskolán, esetleg hittan órákon, táborokban, vagy csak otthon. Mi rengeteget színezünk, mert nagyon szeretünk.

És hát Dániel történetében mindenkinek az a kedvenc része, amikor bevetik az oroszlánok közé, és az Úr megmenti őt. Ez egy nagyon szemléletes történet, amely bemutatja Isten hatalmát, és hogy ő mindenre képes, mindenhonnan ki tud menteni!




És a kedvenc énekem hozzá: 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése