2024. március 5., kedd

Minden nap ünnep! - 03.05.

A tekercses film napja – március 5.

 
A Tekercses Filmek napját minden év március 5-én tartják. A napot főleg az Egyesült Államokban, de most már több más országban is filmvetítésekkel és bemutató eseményekkel ünneplik, amelyeket független mozik szerveznek országszerte. A díjátadók, előzetesek bemutatása, filmbemutatók, premierek, bulik és egyéb társadalmi események házigazdája lesz az amerikai filmiparból. A filmrajongók élvezhetik ezt a napot, ha megnézhetik, mivel ezek közül az események közül sok nyilvános lesz, vagy a televízióban közvetítik, vagy egyszerűen csak élvezhetik kedvenc klasszikusaikat a barátaikkal, és felfedezhetik az őket körülvevő szórakoztató érdekességeket. A tekercses film napját szinte mindenki ünnepli, aki szereti a jó filmeket. Azok a filmrajongók, akik szeretnének jobban beleélni magukat a teljesítménykritikába és a filmsztárokkal kapcsolatos frissítésekbe, a szórakoztató testvériség legjobb filmes újságíróinak munkáit is láthatják.
 
A mérnököktől a technikusokig és a filmesekig számtalan ember járult hozzá a 35 mm-es film feltalálásához és gyártásához. Az első Thomas Edison volt, aki feltalálta a kamerát és a kivetítőt a filmezéshez. Az Edison kamerái és kivetítői 35 mm szélesek voltak, ami azt jelentette, hogy ugyanolyan szélességű filmre volt szükségük. Az Eastman Kodak Company vagy egyszerűen a Kodak alapítója, George Eastman készítette el és készítette el azokat a filmtekercseket, amelyeket végül filmek készítésére használnak fel. A Kodak a mai napig szállítja a filmekhez használt filmet.
 
A Disney, a Paramount, a Sony Pictures Entertainment, a Universal és a Warner Bros. Studios 2002-ben összeállt, hogy megalakítsák a Digital Cinema Initiative-t (D.C.I.) azzal a céllal, hogy elősegítsék a digitális filmkészítésre való átállást, egységes, magas szintű műszaki teljesítményt és megbízhatóságot biztosítva. és minőség-ellenőrzés. A D.C.I. létrehozása óta egyre több filmrendező tért el a hagyományos filmektől a digitális filmek készítése felé.
 
Fontos megőrizni ezeket a történelmi filmeket, amelyeket leforgattak és filmen is bemutattak, és a tekercses film nap egy nap erre, a szórakoztatás történetének forradalmi időszakának emlékére. A 19. század végén forgatták az első mozgóképet filmre, a „The Horse In Motion”-t, és egészen a 2000-es évekig a 35 mm-es film volt a szabvány. A Kodak és az Alamo Drafthouse, amely arról híres, hogy az utóbbi idők egyik egyetlen mozikja, amely képes filmeket lefutni, 2017. március 5-én összejött, hogy meghirdessék az első alkalommal megrendezett tekercses film napot. Azon a napon az Alamo Drafthouse és a független színházak országszerte bemutatták a 35 mm-es film szépségét néhány időtlen klasszikus vetítésen keresztül. Az ünnepélyes beiktatás bevételének egy részét a Filmalapítványnak ajánlották fel filmmegőrző tevékenységükre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése