2024. március 26., kedd

#298. Öntözőkannák, avagy nosztalgiázzunk!

Emlékszem, kiskoromban nagypapámnak volt egy régi, ütött-kopott pléh öntözőkannája. Mindenre használta. A locsolásra, a kacsáknak azzal adott vizet, a palántákat locsolta vele. Még most is magam előtt látom, ahogy megy vele. Nagyon sok emlékkép jön elő mostanában vele kapcsolatban. Nagyon szerettem az anyai nagyszüleimet. Szinte velük nőttem fel. Rajongtam értük, és kicsit még most is rajongok értük. 
 
Nekünk itthon van műanyag kannánk, hiszen mi is használjuk a kertben (de leginkább slagot, mert elég nagy a kert), viszont van nekünk is erősebb, pléh öntözőkanna. Férj szereti. A rózsával a tetején meg olyan jó látvány, ahogy jön ki belőle a  víz.

De minden tavasszal, amikor előkerül, akkor jó érzés tölt el. És bármerre járunk, látunk régi dolgokat, akkor meg főleg. Szeretem a régiségeket. Nem tudom, hogy ma hogy vannak vele a fiatalok, de én kedvelem a régi dolgokat, még ha az öntözőkanna is. Sokan összegyűjtik a régiségeket, és dekorációnak használják. Szerintem igen jól mutatnak. 

Nézd meg, itt milyen cuki dolgokat készítettek belőle! Még akkor is, ha egyik-másik giccses. :)

Itt meg találtam felhasználást:

De közben vannak régiek is, amelyek nagyon tetszenek nekem. És tudjátok, hogy az ilyesmit nem bírom, hogy ne osszam meg!
 
Na, egy ilyennek mindenképpen örülnék. Mert tulipános. És szerintem nem is igazán használnám. Nem merném. 


Ezekben pedig gyönyörködjetek:






forrás

Ugye, milyen szépek? 

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése