2024. március 12., kedd

Minden nap ünnep! - 03.12.

 
 
Országos Ültess Virágot Nap – március 12.
 
Az Országos Ültess Virágot Nap minden évben március 12-én van. Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de a virágok végtelenül szebb és boldogabb napokat eredményeznek. Imádjuk, hogy virágoznak – nincsenek kérdések. A virág életszemléletét érdemes utánozni! Nemcsak örömet okoznak nekünk, de szinte minden hangulathoz van egy virág. Akár gyászt, szeretetet, hálát vagy elismerést fejez ki, a virágok azt mondják a legjobban, ha a szavak cserben hagynak bennünket. Tehát terjesszük a szeretetet, és ültessünk több virágot ezen a Nemzeti Ültess Virágot Napon.
 
A virágok a szó szoros értelmében megváltoztatták a Föld arculatát. A virágzó növények létfontosságúak a létezéshez. Ezek olyan táplálékforrások, amelyek biztosítják az emberek és állatok számára a túléléshez szükséges táplálékot.
 
A virágok mindennél inkább felemelő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megragadják a képzeletet. Sok virág csak rövid ideig virágzik, általában tavasszal vagy kora nyáron. Bár rövid életű, kevés dolog hasonlítható a virágzó virágok szépségéhez. Talán átmeneti, mégis páratlan szépségük inspirálta a virágok szimbolikus jelentését a világ különböző kultúráiban.
 
A civilizációkban a virágok megőriztek bizonyos mítoszokat és szimbolikákat. Törékenységük a halált vagy az új életet jelképezi. Néha isteneket és istennőket is képviselnek. De tagadhatatlan, hogy a virágzó virágok az öröm egyetemes kifejezései.
 
Az 1800-as évek végén Európában a virágokkal kapcsolatos új koncepció vált népszerűvé. Ezek a lenyűgöző virágok az emberek érzéseinek kifejezésére szolgáltak. A virágdíszeken keresztüli kommunikáció segített megfogalmazni a ki nem mondottakat. Hamarosan a virágok nyelvének megfejtésére szolgáló kódkönyvek megkönnyítik a kommunikációt. Például egy mezei lóhere azt jelentette: „Mikor láthatom újra?” Egy vörös rózsaszirom azt jelentette, hogy „igen”. A zöld virágok azt jelezték, hogy a vevő szíve kőből készült!
 
A bonyolult virágkódok napjai talán már rég elmúltak, de a virágok továbbra is örömet és értelmet hoznak életünkbe. Talán soha nem tudhatjuk, ki találta ki az Országos Ültess Virágot Napot. Ám nem is baj, csak élvezzük és ültessük őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése