2024. március 12., kedd

#289. Változásaink

A változás jó dolog. Mondják. 

Én sajnos az a típus vagyok, aki nehezen viseli. Szeretem a megszokottat, a régit, mert abban nincs meglepetést. Pedig tudom, hogy néha ki kell mozdulnia az embernek a komfortzónájából. Ez nekem alapvetően nehéz. Meglepő módon egy idő után tudok alkalmazkodni az új helyzethez, mert muszáj, de nehezen tudom elengedni. 

Mondok egy példát. Tavaly úgy alakult, hogy az akkori negyedikes osztályból (akik most ötödikesek, és még most is sokat vagyok velük) át kellett mennem az első osztályba délutáni napközibe. Az elsős tanító néni engem kért. Amit tényleg jól esett, de amikor már van egy megszokott csapatod, aki ismeri mindeni heppedet, meg te is az övékét, akkor nehéz. Ráadásul elsősökkel lenni kemény kihívás. Tényleg. Az eleje tényleg nehéz volt, aztán annyira megszerettük egymást, hogy nem igazán tudtam őket elengedni. A szülők is, és kicsit én is abban reménykedtem, hogy maradok náluk. Annyira jó kis osztály, és annyira cukik. De nem így alakult. Mire megszoktuk egymást, változás lett. Szeptembertől maradtam ugyan a régi osztályban (akik most ötödikesek), de kaptam egy új első osztályt. Most már őket is nagyon szeretem. Néha előfordul, hogy be kell mennem  helyettesíteni a tavalyi elsősökhöz, akik most másodikosok :), és nagyon jó velük. A szülőkkel is nagyon jó a kapcsolatom, és még ők mindig abban reménykednek, hogy újra a gyerekeikkel leszek.

De közben meg annyira megszerettem ezt a mostani első osztályt, olyan cukik.

Jó lenne, ha szeptembertől nem lenne új változás, mert bár nekem tényleg mindegy, hogy hova megyek, de szeretem a megszokott dolgokat. 

És ez csak egy dolog. Sok minden másban is nehezen viselem a változást. Olyan apró dolgokban pl., hogy amikor átpakolják a boltokban a polcokat, kicsit ideges leszek És ez csak egy. Pedig tudom, hogy ahogy halad az élet, mindig minden változik. Még én is. 

Azt mondják az okosok, hogy vannak fázisai. Nem tudom. 

Én mondjuk elég rugalmatlan vagyok sokszor, még ha úgy is tűnik, hogy rugalmas vagyok. De nekem ez elég nehéz küzdelem az életemben. 

Ti hogy vagytok ezzel? 

1 megjegyzés:

  1. Lehet hogy én már koromnál fogva nehezen viselem a változásokat, de ez fiatalabb koromban is jellemző volt rám. A bolti változás nekem is nagy kihívást jelent. Nem beszélve a technikai változásokkal ami azt mondják ez a fejlődés rendje , csak nem mindig értem egyes változások értelmét!

    VálaszTörlés