2024. március 1., péntek

Minden nap ünnep! - 03.01.

 

Az Oszd meg a mosolyt napot minden évben március 1-jén tartják meg, és ez egy olyan nap, amely arra ösztönöz minket, hogy egy kicsit boldogabbak legyünk. Az 1997-ben létrehozott nap arra inspirálta az embereket, hogy mosolyogjanak mindenkivel, akivel találkoznak. A mosolygásnak nem csak érzelmi előnyei vannak, hanem számos egészségügyi előnye is van. Ez arra készteti, hogy nyugodtnak és boldognak érezze magát. Ez viszont csökkentheti a vérnyomást és a stressz szintjét, növelheti az állóképességet, és még az immunrendszert is erősítheti. Tehát ha nincs okod mosolyogni, legyen az oka annak, hogy valaki más mosolyog, és meg fog lepődni, hogy milyen gyorsan szeretne mosolyogni.
 
Az Oszd meg a mosolyt 1997 óta minden évben március 1-jén tartják meg. Eredete széles körben ismeretlen, de ez egy csodálatos nap egy nagyszerű céllal, és nem kell mást tenned, hogy részese legyél, csak mosolyogj.
Bár nem tudunk pontos történetet közölni az emberek mosolyáról, hosszú listát tudunk adni azokról a módokról, amelyek segítségével egy mosoly jó lehet. Amikor mosolygunk, arcizmaink boldogság vagy öröm jelét küldik agyunknak. Ekkor az agy automatikusan azt feltételezi, hogy boldogok vagyunk, és több dopamin nevű, jó közérzetet keltő vegyszert bocsát ki – és ez még boldogabbá tesz bennünket! Még akkor is, ha nem érzed magad annyira örömtelinek, egy mosolygás segíthet rávenni az agyad, hogy belevágjon a programba.
 
A mosolygás láncreakció, és általában azok, akikre mosolyogunk, visszamosolyognak ránk. Ennek az az oka, hogy a kezdeti mosolygás során a jó közérzetet keltő vegyszerek szabadulnak fel, és ezeket gyakran érzi az a személy, akire mosolyog. Ez az egyszerű cselekedet rengeteg előnnyel járhat. A csökkent vérnyomás, pulzusszám, fájdalom és stressz, valamint megnövekedett állóképesség, termelékenység és kreativitás csak néhány az előnyök közül. A mosolygás az immunrendszert is erősítheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése