2024. július 2., kedd

Elfelejtettem nap – július 2.

 

Elfelejtettem nap – július 2.
Az Elfelejtettem Napot minden évben július 2-án ünneplik, és a felejtésnek szentelik. Bár lehet, hogy naptárak vesznek körül, akár fizikai, akár digitális, mégis elfelejtjük dolgokat. Hajlamos vagy elfelejteni a fontos dátumokat, alkalmakat vagy feladatokat? Ne aggódj, van egy nap, amikor ezt megünnepelheted – jegyezd le, hogy legközelebb se felejtsd el!

Ezt a szokatlan ünnepet Gaye Anderson készítette DeMotte-ból, Indiana államból. Azért kezdte ezt a nyaralást, mert volt olyan időszak az életében, amikor nehezen emlékezett egyszerű dolgokra. Alapcsoportjában és tágabb családjában ismerték, hogy minden évben elfelejtette saját lánya születésnapját. Nem csak erről, de a házassági évfordulójáról is gyakran megfeledkezett. Ahelyett azonban, hogy a feledékenységével zavarta volna, ezt a napot arra teremtette, hogy csak pihenjen, és hát felejtsen. Minden év július 2-án kezdte megünnepelni lánya születésnapját és házassági évfordulóját is. Az irónia az, hogy nem emlékszik, mikor kezdte ezt a napot ünnepelni!
 
Sokan nem emlékeznek senki születésnapjára vagy különleges eseményeire, és vannak, akiknek van egy listája azokról a dolgokról, amelyeket régóta szándékoznak megtenni, de egyszerűen elfelejtik! Ehhez azonban számos tényező hozzájárul, mint például a stressz, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás, a betegség, a szorongás stb. Valójában a felejtés egyik legszokatlanabb oka az ajtón való besétálás. Egyes tudósok úgy vélik, hogy az agy jelenetek vagy keretek sorozataként érzékeli a világot, és az ajtón áthaladva az agy az előző helyiségből származó információkat nagyrészt szükségtelennek ítélheti.
 
Az Elfelejtettem nap arra ösztönzi az embereket, hogy kérjenek bocsánatot, és pótolják azokat az eseményeket és alkalmakat, amelyeket esetleg elfelejtettek. Ez az a nap, amikor véget vetünk a feledékenységnek, és olyan cselekvési tervet készítünk, amely segít, hogy ne felejtsen.

2024. július 1., hétfő

#336. Tündérek pedig léteznek?

Valami oknál fogva nem vagyok egy fantasy rajongó. Sohasem voltam. Nem tudott magával ragadni sem a Harry Potter világa, sem a Gyűrűk Ura, sem semmilyen ilyen típusú film vagy mese. Gyerekként sem. Jobban szerettem az izgalmasabb témákat, az indiános regényeket, már korán elkezdtem Agatha Christiet olvasni, amint azt látni is lehet, hogy mostanában újraolvasom a könyveit. :)
 
Az emberek tudom, szeretik ezeket. A manókat, a tündéreket, és a mesebeli lényeket. Aztán találtam a Facebookon egy oldalt: https://www.facebook.com/lavenderandlark?paipv=0&eav=AfYRTKAfW-ijz0HHcTtWeg_xCJ639YEyhjr_EyYacW-SMDlju-naTqt3UsjazPVJ-Hc&_rdr
A művésznő weboldala ez: http://lavenderandlark.com/
 
Eléggé tetszett. Valahogy nem éreztem túl giccsesnek meg egy-kettő még aranyos is volt. Csak gondoltam, ha van kedvetek, nézzétek meg. Igazi tűnemez figurák.
Nekem itt van néhány kedvenem:




 Elég kedvesek, nem?

Aztán szembejött velem egy idézet is. Ami meglepett, mert bár nem olvastam még Wass Albertet. (Ennek az az oka, hogy egyik főnököm fanatikusan magyarkodó volt, és szinte mindenkinek kötelezővé tette, meg állandóan tőle idézett, és én meg úgy voltam vele, hogy ha valamit erőltetnek az emberre - képes vagyok fellázadni ellene - így nem olvastam tőle. Lehet, hogy egyszer pótolom.)

Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak."
(Wass Albert)

Fantasztikus!

Nemzetközi viccnap – július 1.

 

Nemzetközi viccnap – július 1.
 

Nem bírom a vicceket, a viccmeséléstől néha ideges leszek, de viccelődni szeretek.
😉
Így kezdődik egy újabb nemzetközi viccnap július 1-jén. Tényleg, nagyon örülünk, hogy itt vagy.
Hol lenne bármelyikünk viccek és nevetés nélkül, hogy felvidítsák a hangulatunkat? Bármilyen helyzetben segíthet. Idén július 1-jén arra kérünk, hogy szánj egy kis időt a napjából, és ismerd fel a humor fontos szerepét a stressz kordában tartásában, a kapcsolatok építésében és a könnyedség megteremtésében egy olyan világban, amelynek nagy szüksége van rá. És ügyelj arra, hogy ne keverd össze a viccek nemzetközi napjának célját az áprilisi bolondok napjával – a kettő nem állhat távolabb egymástól. 
 
Július 1-je arról szól, hogy vigyorogjon a legjobb barátján, megosszon egy nevetést a közösségi médiában, és értékelje azokat a stand up előadásokat, képregényeket, amelyek évtizedek óta zűrzavarban hagytak bennünket.