2024. február 21., szerda

Minden nap ünnep! - 02.21.

 



Február 21-én, a Kártyaolvasók napja. Ez egy szentimentális ünnep, amikor az emberek megízlelik az évek során nekik küldött üdvözlőlapokat. Nincs is jobb, mint végignézni az üdvözlőlapokat, és kiválasztani azt, amelyik a legjobban kifejezi a másik iránti érzéseinket. Ezek a kártyák különlegesek, és érzelmi okokból ragaszkodunk hozzájuk.
 
Az ókori Egyiptomban az emberek feliratokkal köszöntöttek bennünket. Ez a 15. században keletkezett, amikor faragásokat készítettek fára olyan alkalmakra, mint a karácsony és az újév. Az üdvözlőlapok azonban csak az 1400-as években jelentek meg Valentin-napi hagyományként. Amikor 1840-ben Angliában bevezették a postai bélyegeket, a Valentin-napi posta megszaporodott. 1843-ban az első karácsonyi képeslapot John Callcott Horsley tervezte.
 
Az 1830-as évektől a polgárháborúig a hangulatkártyák voltak a legnépszerűbb kártyák az Egyesült Államokban. Az üdvözlőkártyákat az 1860-as években kezdték el kereskedelmi forgalomban gyártani, és széles körben elterjedtek. Az üdvözlőlapok gyártása az 1890-es években visszaesett, és Németország piacvezetővé vált egészen az első világháborúig. Ekkor vált az Egyesült Államok ismét kiemelkedővé az üdvözlőkártya-iparban. A Hallmark kártyák világszerte különösen híresek innovatív gyártási technikáikról és kártyaminőségükről.
 
Ma többen váltanak üdvözlőkártyát az Egyesült Államokban, mint bármely más országban. Az e-kártyák és a közösségi médiában megjelenő üdvözletek térnyerése ellenére a kézzelfogható üdvözlések továbbra is népszerűek. A szezonális kártyák közül a karácsonyi, a mindennapi kártyák közül a születésnapi kártyák a legnépszerűbbek.
 
Az írószer- és e-kártya-cégek kampányt folytatnak, amelyben mindenkit kártyaküldésre buzdítanak a kártyaolvasás napján.
Küldj ma te is kártyát valamelyik családtagodnak, ismerődösnek, barátodnak!

2 megjegyzés:

  1. Na, erről lekéstem. Egyébként is nehezenre esik a postára menni. Már nagyon megszoktam a netet. Kapni azért szeretek lspokat. Inkább csak szeretnék… :)

    VálaszTörlés